HER CHOICE tegen kindhuwelijken bij Koffietijd!

Vandaag was Catelijne Mittendorff te gast bij Koffietijd om te vertellen over HER CHOICE. Dat deed ze namens HER CHOICE partner The Hunger Project. Catelijne vertelde over haar reis naar Ghana en Benin en deelde haar ervaringen met de Koffietijd kijkers.

Samenhang
Honger, armoede en kindhuwelijken hangen vaak nauw met elkaar samen. In ontwikkelingslanden is één op de drie meisjes voor haar achttiende getrouwd. Soms zijn de kindbruidjes pas acht of negen jaar oud! Met het project HER CHOICE zetten Stichting Kinderpostzegels Nederland, The Hunger Project, International Child Development Initiatives, de Universiteit van Amsterdam en Buitenlandse Zaken zich in tegen deze kindhuwelijken.

Voorlichting
HER CHOICE faciliteert een verbeterde toegang tot onderwijs en seksuele gezondheidszorg voor meisjes, en versterkt de economische zekerheid van hun families. Met het project HER CHOICE verzorgt de organisatie seksuele voorlichting voor meisjes in Ghana en wordt hen geleerd dat zij eigen keuzes kunnen maken. Daarnaast trekt in Benin een theatergroep met populaire professionele acteurs langs de epicentra met een toneelstuk over kindhuwelijken. Het doel van het project is om ervoor te zorgen dat er in 2030 geen kindhuwelijken meer plaatsvinden.

Klik hier voor de link naar de uitzending